23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (2023)

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (1)

Babyshower spelletjes mogen natuurlijk niet ontbreken op een babyshower! Maar welke spelletjes zijn leuk en origineel om te spelen? En van welke babyshower activiteiten wordt ook de mommy to be blij? Wij gingen voor je op onderzoek uit en vonden maar liefst 23 super leuke babyshower spelletjes!

1. Luiers versieren

Eén ding weet je als kersverse ouder zeker: poepluiers gaan er komen! Oók om drie uur ‘s nachts, terwijl je net een halfuurtje lag te pitten. Tijd dus om de mommy to be een hart onder de riem te steken en een paar luiers te versieren. Met stiften kun je er gemakkelijk een tekening op maken waarmee je de moeder aan het (glim)lachen maakt. Maar ook een motiverende quote is leuk! Hang in there, mommy!

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (2)

2. How big is the baby bump?

Alle mommy to be’s zijn super trots op hun bolle buik (en terecht!), maar de vraag is: hoe groot is hun baby bump nou precies? Iedereen schrijft op de score kaart hoe groot zij denken dat de baby buik is. Als iedereen hun schatting heeft ingevuld, wordt de buik opgemeten met het meetlint. Degene die er het dichtste bij in de buurt zat, is de winnaar en mag de winnaarsbril dragen van het How big is the baby bump babyshower spelletje!

3. Luier ruiken

Vul een paar luiers met specifieke geuren. Chocolade, aardbei of de lievelingsgeur van alle moeders: Zwitsal! De aanstaande moeder wordt geblinddoekt en moet één voor één in de luiers ruiken en raden wat de geur is. Maar eh… wees wel een beetje lief voor de mommy to be, hè? De neus van een zwangere vrouw is heel gevoelig en we willen geen misselijkheid veroorzaken!

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (3)

4. Van wie is deze babyfoto?

Een klassiekertje, maar wat ons betreft is dat niet voor niets: het is gewoon een heel leuk babyshower spelletje! Alle gasten nemen een babyfoto van vroeger mee. Aan de aanstaande moeder de taak om te raden wiens babyfoto van wie is. Wij zijn benieuwd wie er nog het meest op zijn jonge zelf lijkt…

5. Babyvoeding proeven

Hoogstwaarschijnlijk gaat de aanstaande moeder nog héél veel babyvoeding in haar handen hebben, maar heeft ze zelf eigenlijk wel een idee waar dat naar smaakt? Tijdens het babyvoeding proeven babyshower spel, gaat ze raden welke babyvoeding er in het potje zit. Hilariteit gegarandeerd! Maar wees wederom wel een beetje lief voor haar, hè? We willen haar niet misselijk maken!

6. Maak het rijmpje af

Naar bed, naar bed, zei Duimelot. Eerst nog wat eten, zei ……….? Jaaaa, dames, wie zei dat ook alweer? We zullen het alvast verklappen: het was Likkepot die toe was aan een midnight snack! Kent de aanstaande moeder alle babyrijmpjes wel? Schrijf er een paar op en laat haar de zinnen afmaken.

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (4)

7. Advice for the parents

Als aanstaande moeder krijg je veel en vaak ongevraagd advies. Toen ik zwanger was, deden we dat héél anders. Heb je dit al wel gekocht? Weet je wel dat dit helemaal niet goed is voor de baby? Lief dat mensen meedenken, maar als zwangere vrouw kun je er behoorlijk gek van worden. Iedereen doet het immers op zijn eigen manier! Gelukkig is er ook een leuke manier om advies te geven (én te krijgen!).

De babyshower Advice for the parents kaarten stellen leuke vragen aan de gasten. Zo kunnen ze hun tips delen en vormen alle kaarten aan het einde een leuke herinnering aan de babyshower. De advice kaarten zijn er in de vorm van rompertjes, wolkjes en sterretjes. Wedden dat de mommy to be wel blij is met dit advies?!

8. 30 seconds babyshower

30 seconds is een favoriet party spelletje van velen! En dat snappen wij heel goed, want ook bij ons thuis is het een favoriet. Natuurlijk kun je dit spel ook in de babyshower variant spelen. Op elk kaartje staan vijf begrippen, die je zo snel mogelijk aan je medestander uit probeert te leggen. Daarbij mag je uiteraard niét de woorden op het kaartje noemen. En je mag het woord niet vertalen of erop rijmen. Wie raadt de meeste woorden binnen 30 seconden? Online zijn verschillende kant-en-klare printables te vinden.

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (5)

9. Rompertjes verven

Houd je wel van een creatieve babyshower activiteit? Ga dan rompertjes versieren! Met textielverf of textielstiften (werkt nog makkelijker) kun je gemakkelijk witte rompertjes versieren. Maak er een leuke tekening op of beschrijf ze met een leuke quote. Meteen een leuk cadeau voor de mommy to be!

10. Spijkerpoepen met een baby bump

Spijkerpoepen is op zichzelf al een hilarisch spel, maar met een babybuik wordt het nóg moeilijker! Uiteraard doen alle gasten mee, met een ballon of bal onder hun shirt. Wel uitkijken dat de aanstaande moeder niet in haar broek plast van het lachen!

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (6)

11. Voorspellen

Onze babyshower voorspellingssets zijn een super leuke babyshower activiteit! Laat alle aanwezige gasten de voorspel kaarten invullen. Raad o.a. de lengte en het gewicht van de baby en omschrijf hoe de baby eruit zal zien. De ouders zullen het super leuk vinden om alle voorspellingen terug te lezen! De voorspellingssets zijn verkrijgbaar in roségoud, roze, blauw en groen.

12. Geblinddoekt een pop verschonen

Wie is er klaar voor een wedstrijdje luier verschonen bij een pop of knuffelbeer? Je denkt misschien: wat een makkelijk babyshower spelletje, maar think again! Want de twee dames die het tegen elkaar opnemen, zijn geblinddoekt! Verder kun je het zo makkelijk maken als je zelf wilt. Hoeven ze alleen de luier te verschonen of komt er ook nog billenzalf bij kijken?

13. Raad het kinderliedje

Speel een paar kinderliedjes af en laat de aanstaande moeder raden welk liedje het is. Om het moeilijker te maken, kun je ook de instrumentale versie gebruiken. Wil je er een actiever babyshower spelletje van maken? Laat iedereen dan mee raden. Degene die het als eerste roept, heeft een punt.

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (7)

14. Het spel met de pan

Het spel met de pan is een soort 30 seconds, maar dan met meer rondes. Van tevoren bedenkt iedereen een aantal woorden die met baby’s en zwangerschappen te maken hebben. Deze woorden schrijf je op een briefje en alle briefjes samen doe je dubbelgevouwen in een pan. (Al kun je ze uiteraard ook in een luiertas o.i.d. doen, om er een babyshower variant van te maken.)

Nu trekt iemand een briefje en wordt het woord omschreven. Net als bij 30 seconds mag je niet het woord zelf noemen en mag je niet vertalen of rijmen. Je kunt het woord uitleggen aan één medestander, maar je kunt er ook een teamspel of groepsactiviteit van maken.

Als alle briefjes geweest zijn, worden ze allemaal weer terug in de pan gedaan. Bij de tweede ronde wordt het woord uitgebeeld. Hierbij mag niet gepraat worden en er mag ook geen geluid gemaakt worden. Bij de derde ronde mag je nog maar één woord noemen als ‘uitleg’. Uiteraard mag dit weer niet het woord op het briefje zijn. Omdat je alle woorden inmiddels al voorbij hebt horen en zien komen, is er vaak wel een woord dat iedereen doet denken aan de vorige omschrijving of uitbeelding.

In totaal zijn er dus 3 rondes:
1. Het woord uitleggen
2. Het woord uitbeelden (hierbij mag niet gepraat worden!)
3. Eén woord

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (8)

15. Babyshower gastenboek invullen

De babyshower is een bijzonder moment voor de aanstaande moeder, dus hoe leuk is het als ze daar nog een lange tijd van na kan genieten? Vul daarom zéker een gastenboek in met alle aanwezigen. Er zijn super veel varianten van, dus je kunt altijd iets uitzoeken wat bij jullie past. Ga je bijvoorbeeld voor een klassiek gastenboek of voor een babyshower gastenboek met leuke vragen erin? Of vind je het leuker om iets te geven wat de ouders op kunnen hangen in de babykamer? Dan zijn dit frame gastenboek met kleine rompertjes of dit gastenboek met kleine houten wolkjes wat voor jou! Ook leuk: gebruik een echo om dit frame gastenboek mee te vullen en schrijf er leuke dingen bij. Of schrijf een lief berichtje op houten Oh Baby blokken.

16. Gipsbuik maken

Hebben jullie lang de tijd en vindt de aanstaande moeder het super leuk om een aandenken te hebben aan haar zwangerschap? Dan is het maken van een gipsbuik een bijzondere babyshower activiteit. Je kunt dit zelf maken of laten doen. Dit is echter wel een lange activiteit, dus zeker niet geschikt voor iedere babyshower.

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (9)

17. Slabbetjes decoreren

Met textielverf of textielstiften kun je ook slabbetjes versieren! Maak je er een schattig slabbetje van, teken je een baard of maak je meteen gebruik van de mogelijkheid en schrijf je er I love my aunt! op? 😉

18. Baby items raden

Verzamel typische baby items (zoals een speen, een flesje of een rammelaar) in een luiertas en laat de mommy to be in de tas voelen. Hoeveel items raadt ze goed?

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (10)

19. Wie zou eerder

Lachbuien gegarandeerd met dit babyshower spelletje! Het is het leukste om dit spel met beide ouders te doen, maar alleen de mommy to be kan ook. Van tevoren maak je een quiz met vragen en na het stellen van de vraag moeten de aanstaande ouders metéén naar zichzelf of de ander wijzen. Want…

  • Wie zou eerder… huilen bij de bevalling?
  • Wie zou eerder… doen alsof hij slaapt, zodat de ander uit bed moet?
  • Wie zou eerder… een afspraak bij het consultatie bureau vergeten?
  • Wie zou eerder… doorhebben dat de baby een vieze luier heeft?

20. Hoe duur is dit?

Hoeveel kost een pak luiers? En wat is de prijs van drie potjes babyvoeding? Maak een leuk raad spelletje voor de aanstaande moeder. Gebruik afbeeldingen van de producten of koop ze in het echt. Dan is het meteen een leuk babyshower cadeau!

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (11)

21. Opdrachten voor de mommy to be

Laat de aanstaande moeder een beetje werken voor haar cadeau met dit babyshower spelletje. Het cadeau zit ingepakt in 10 vellen inpakpapier. Tussen alle vellen vindt de aanstaande moeder een opdracht of een quizvraag. Verwerk de leukste opdrachten uit deze blog op de opdrachtenkaarten. Na tien vellen heeft de moeder het cadeau bereikt.

22. Teken het maar!

Maak briefjes met daarop baby begrippen. Iemand trekt een briefje en probeert het begrip te tekenen. Degene die het begrip als eerste raadt, krijgt een punt. Degene met de meeste punten, wint dit babyshower spel!

23 originele babyshower spelletjes! | Feestartikelen | What a Wonderful Day (12)

23. Photobooth

Uiteraard wil je de leuke babyshower vastleggen en een mooie herinnering hebben aan deze geweldige dag! Maak daarom een toffe babyshower photobooth en maak de meest hilarische foto’s met elkaar. En bij een babyshower photobooth mogen de leukste photobooth props natuurlijk niet ontbreken. Ze zijn er in roségoud, goud, zilver, roze, blauw, groen, en .

Weet jij nog een leuk babyshower spelletje?

Wij zijn heel benieuwd: welke babyshower spelletjes kies jij? Misschien weet je zelf ook nog wel een leuke! Deel ‘m dan hieronder in de reacties om anderen te inspireren! Heb jij een babyshower spel uit deze blog gespeeld? Dan zijn wij heel benieuwd wat jij ervan vond!

Volg ons opFacebook&Instagramvoor meer feestinspiratie!
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 03/06/2023

Views: 6115

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.